Twittermanagament

Je hebt fervente aanhangers en aperte tegenstanders. In ieder geval is Twitter inmiddels zo prominent aanwezig dat een beetje netwerker er bijna niet aan ontkomt om ook zijn eigen ‘ava’ te creëren en mee te gaan kwetteren.

Maar dan! Stel dat je aanvankelijke flirt met Twitter omslaat in een heuse kalverliefde, compleet met virtuele gesprekjes en steelse blikken op je mentions… Dan zul je je timemanagementvaardigheden nog hard nodig hebben! Ben je minder productief omdat Twitter of andere online media blijven trekken? Zo leid je de hoeveelheid webtijd in goede banen:

• Analyseer je energiecurve. Wanneer ben je doorgaans het meest productief? Dat is niet de beste tijd om online te zijn. Twitteren vergt namelijk weinig concentratie en past dus beter bij pauzemomenten en energiedipjes.
• Werk met zo min mogelijk schermen open.
• Spaar onlinewerkzaamheden op en ga niet voor elk wissewasje naar internet, mail of social media.
• Stel een tijdslimiet in voor onlinewerk: maximaal een half uur zoeken naar specifieke informatie, één keer twintig minuten twitteren of tien minuten nieuwssites lezen. Als nieuwsgierigheid je dag mag bepalen, is het einde zoek.

This entry was posted in Uitstelgedrag en andere inefficiënte gewoontes and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.